Beste lezer van de Dagteksten van Omraam Mikhaël Aïvanhov.

Vanaf vandaag ontvangt u deze teksten van uitgeverij Prosveta Nederland, www.prosveta.nl.
Tot dusver kwamen ze van Prosveta Frankrijk, www.prosveta.com.
Voor u verandert er in principe niets.

Aanmelden voor de maandelijkse Prosveta Nieuwsbrief & voor de Nederlandse Dagteksten kan vanaf nu enkel nog via www.prosveta.nl.

Nederlandse en Engelse boeken kunnen vanaf vandaag eveneens enkel nog besteld worden via www.prosveta.nl en niet meer via www.prosveta.com.

Voor vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met .

Met vriendelijke groet,
het team van Prosveta Nederland.

 

Waarom heeft de natuur aan de man dat instinct gegeven de vrouw naakt te willen bewonderen? Waarom zoekt hij altijd een gelegenheid haar uitgekleed te zien?... Helaas kunnen de mensen de taal van de natuur niet interpreteren: zij voelen vanbinnen bepaalde driften, zij staan stil bij de grofste uitingen ervan, zij geven eraan toe, zij gaan eraan ten onder en het is afgelopen. Waarom leren zij deze instincten niet gebruiken voor hun spirituele ontwikkeling?

In feite wil de natuur de mens aansporen verder te gaan dan de uiterlijke schijn, om een andere waarheid te ontdekken. De man moet bij de vrouw meer leren bewonderen dan haar lichamelijke naaktheid, namelijk de naaktheid van haar ziel en haar geest, dat wil zeggen de grootste zuiverheid, het grootste licht in haar. Boven bestaat er niets onzuivers of lelijks, maar enkel onschuld en pracht.