Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 25 september 2023

Wat een buitengewoon avontuur beleeft de korenaar! Hij wordt gemaaid door de mensen, in bundels(schoven) gebonden, gedorst en naar de molen gebracht om er door de stenen gemalen te worden. Wanneer hij tot bloem verwerkt is, mengt men deze met water, wordt ze lang gekneed en plaatst men het deeg in de oven, waar het door het vuur gebakken wordt. En wanneer het denkt dat de reeks beproevingen haar einde nadert, snijdt het mes het in sneden en zet de mens zijn tanden erin die het beginnen te kauwen.                                      

Een groot onderricht schuilt in het leven van de korenaar en het is goed daarover te mediteren, want de ontwikkeling van de mens zelf verloopt volgens hetzelfde proces. Ontelbare beproevingen bakken en vormen hem tot het ogenblik dat hij, net zoals het graan, klaar is om geofferd te worden voor het heil van de mensheid.

Zie ook De zaden van het geluk, reeks Izvor nr. 231, hst. X.


© 2018 - 2023 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl